Welkom in de verdwenen wereld

Het leven aan de grens…

't Grenscafe in Reusel kent een rijke historie waarbij het een geliefde locatie was voor het samenkomen van vele Kempische mensen, Belgen en Hollanders. Grondlegger voor het Grenscafe was Suske van Steenbergen (1912) en later zijn zoon Jules van Steenbergen en diens vrouw Marie van Steenbergen-van Laarhoven met hun enige dochter Maria.

In 2012, dus exact 100 jaar na oprichting, opende 't Grenscafe in Reusel opnieuw zijn deuren. Elke eerste zaterdag van de maand is het Grenscafe geopend voor bezoekers voor een kopje koffie of thee, misschien gebak erbij of ons speciale Grensplenkske. Of een lekker drankje met als specialiteit het Smokkellikeurtje. Ja, want om smokkelen staat de grensstreek van oudsher bekend. Vandaar dat in 't Grenscafe nu ook een Smokkelmuseumke gehuisvest is.

Vanaf 2024 zijn onze Smokkelitems wat naar de achtergrond verdwenen. Toch kunt u een kleine indruk krijgen van  hoe het grensleven was in de 19de en 20ste eeuw. Wij hopen dat U als bezoeker, door deze kleine verzameling en de verhalen, zich een beetje beeld kunt vormen van wat het leven in het grensgebied betekende.

 

Het is zo ver!

Het Grenscafe is na een tijd van opnieuw opbouwen weer vanaf 6 april geopend. Elke eerste zaterdag van de maand: 13.00- 18.00 uur. 

U bent van harte welkom op een van deze eerste zaterdagen!